söndag 17 november 2013

Bog i Hrvati




Geslo HOS-a “Za dom spremni” regulirano je Zakonom o hrvatskim braniteljima i stoga je to geslo zakonito isticati.
Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma u priopćenju ističe kako geslo Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) iz Domovinskog rata “Za dom spremni” nije ustaško, nego geslo HOS-a, koji se borio protiv velikosrpskog fašizma.

Geslo HOS-a “Za dom spremni” regulirano je Zakonom o hrvatskim braniteljima i stoga je to geslo zakonito isticati. Ni jedan sud u Hrvatskoj ne može zakonito osuditi ni sankcionirati nikoga tko se poziva na geslo HOS-a.

Štoviše, i Stjepan Mesić, predsjednik RH, a tadašnji šef Hrvatskih nezavisnih demokrata, održao je na 2. saboru Hrvatske stranke prava na Zagrebačkom velesajmu, 18. veljače 1995. godine, vatreni protuhadezeovski govor pod slikom HOS-a i geslom “Za dom spremni” i pod portretima s geslom “Bog i Hrvati! Alah i Bošnjaci”.
Stjepan Mesić je tada pohvalio HOS i obranu koju je Dobroslav Paraga organizirao protiv velikosrpske agresije. Na pravaškom Saboru je pod geslom “Za dom spremni” govorio i izaslanik SDP-a Tonino Picula kao i današnji koalicijski partner HDZ-a Šemso Tanković iz stranke SDA, koji je tada, također u vatrenom govoru, rekao da je HDZ jedna “zločinačka organizacija”.
Centar još jednom poziva na toleranciju prema nacionalnim manjinama, prema supkulturama, ali i prema svim građanima RH. U politiku tolerancije spadala bi i osuda titoističkih pokliča i neokomunističkih ispada na javnim manifestacijama na kojima govore pojedini članovi Vlade i predsjednik Republike, navodi se u priopćenju predsjednika Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma Gorana Jurišića.
Ovaj teks je objavljen u slobodnoj dalmaciji, 2009.godine.
Stoga osuđujemo ovo kažnjavanje studenta Martina Hunjadija zbog nošenja legalnog barjaka HOS-a. Stoji u presudi: “Za dom spremni, natpis, potiče i izaziva osjećaj nesnošljivosti kod sudionika na javnom skupu te tako krši zakon o javnom okupljanju”.
HOS je reguliran i zakonom o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te sve udruge HOS-a su legalno registrirane i uredno im izdano rješenje kao i UDHOS ZAGREB.
REPUBLIKA HRVATSKA
GRAD ZAGREB
GRADSKI URED ZA OPĆU UPRAVU
KLASA: UP/I-230-02/98-01/1788
URBROJ: 251-02-02-98-2
Zagreb, 7. prosinca 1998.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar